Stolarija i grejanje – nerazdvojni par svake zime

alu stolarija grejanje

Da li svake zime imate problem sa grejanjem? Rešenje nije u alternativnim grejnim telima, već u zameni stolarije. Nedovoljno kvalitetni prozori i vrata, najčešće od drveta koje se tokom vremena rasušilo i ispucalo, ne dihtuju dobro i toplotna energija se rasipa, kao i novac koji trošite na mesečne račune. Istraživanja pokazuju da je zamena prozora neophodna u 75% stanova, što u velikoj meri utiče na potrošnju električne energije i na nacionalnom nivou.

Ugradnja PVC stolarije ili ALU stolarije – investicija koja vam štedi novac

Zamenom stare stolarije za novu, možete umanjiti troškove grejanja i do 50%. Zvuči vrlo primamljivo, naročito za vas koji se grejete na struju. Zamislite da vam računi za struju u decembru, januaru i februaru budu upola manji. Pa čak i za vas koji imate centralno grejanje, novom stolarijom ćete omogućiti sebi i svojoj porodici znatno toplije prostorije, bez potrebe da se dodatno dogrevate.

Dobra PVC stolarija nije jeftina. ALU stolarija je čak i skuplja. Zamena starih prozora za nove je zaista veliki trošak za svaki budžet, ma koliko on veliki bio. Međutim, ako znate da je dugotrajnost i PVC stolarije i ALU stolarije procenjena na više desetina godina, lako proračunajte kolika vam je ušteda na grejanju u tom periodu i dobićete idealnu finansijsku situaciju – početno ulaganje će vam se isplatiti za 3 do 5 godina!

PVC stolarija i toplota

PVC stolarija je napravljena od polivinilhlorida, plastomernog jedinjenja, koje je odlična izolaciona barijera. Profili iz asortimana PVC stolarije idealni su za uštedu toplotne energije jer zadržavaju toplotu u prostoriji. Bilo da odaberete petokomorne ili šestokomorne profile iz naše ponude PVC stolarije nemačke firme Inoutic, dobra izolacija je zagarantovana.

Pored toga, PVC stolarija je laka za održavanje, jer ne zahteva nikakva dodatna ulaganja, kao na primer drvena stolarija, čija efikasnost u zimskom periodu isključivo zavisi od redovnog i skupog održavanja.

ALU stolarija i toplota

ALU stolarija je jača i izdržljivija i ima mogućnost ugradnje termo prekida, koji podižu uštedu energije na maksimum. Termo prekid je dodatna izolaciona barijera koja odvaja spoljnu stranu prozorskog okvira od unutrašnje. Zahvaljujući toj mogućnosti, ALU stolarija predstavlja idealno rešenje za vaš dom, jer je aluminijumska stolarija najizdržljivija i osiguraće vam tople prostorije za nekoliko generacija.

Proces ugradnje ALU stolarije takođe može da utiče dosta na izolaciju, tako da je vrlo bitno da vam se nova stolarija ugradi na profesionalan i pedantan način, jer i to može dosta novca da vam uštedi.

Sa neadekvatnom stolarijom rasipate i energiju, ali i novac. Dočekajte sledeću zimsku sezonu spremni, zamenite stare prozore novim aluminijumskim prozorima ili PVC prozorima i napravite model štednje bez banke ili kredita. Poboljšajte grejanje na siguran način i ne dozvolite sebi više nijednu zimu bez adekvatne stolarije. Ukoliko ste zainteresovani da rešite problem slabog grejanja, pozovite nas da vas detaljno uputimo u cene aluminijumske stolarije ili PVC stolarije, jer je vrlo bitno da planirate troškove i od početka budete upućeni koliko novca treba da izdvojite.

Ostavite odgovor

kako možemo da vam pomognemo?

Kontaktirajte nas na broj telefona 064/1747-777 ili zatražite ponudu popunjavanjem formulara

Nisam mogao da verujem koliko toplije može biti u kući kad se zamene dotrajali prozori! Sva sreća da sam to uradio, jer sad štedim na grejanju pošto mi više ne duva sa svih strana i temperatura u sobama se ne rasipa kao nekad.

Petar Ćirić
Novi Beograd

Želite kvalitetnu PVC ili ALU stolariju za Vaš dom?