Komarnici – Za svež vazduh i zaštitu od insekata

komarnici pvc stolarija

Čim počne lepše vreme, reklo bi se da je sve lakše i da se svi naši problemi rešavaju. Sa više strana je dokazano da lepo vreme utiče na naše raspoloženje, na naš optimističan pogled na svet kao i na naš odnos prema redovnim obavezama. Međutim, imajući u vidu progresivne klimatske promene, toplo vreme znači konstantnu upotrebu klima uređaja, što na duže staze može da prouzrokuje brojne zdravstvene probleme.

„Žrtve klimatizovanih prostorija“

U periodu od jula do septembra, kada se prosečna temperatura vazduha ne spušta ispod 30 stepeni Celzijusa, teško je slušati savete lekara i ignorisati upotrebu klime ili poštovati optimalnu temperaturnu razliku između spoljne i unutrašnje temperature. Najčešće „žrtve klima uređaja“ su mladi ljudi zaposleni u bankama, velikim kancelarijama, restoranima i sl. Oni većinu svog dana provode u prostorijama sa centralnom klimom, bez mogućnosti razmene vazduha.

Posledice neprovetrenih prostorija mogu da dovedu do problema sa imunitetom, raznih reumatskih tegoba, facijalisa, čak i do paralize nekih nerava. Problem se uozbiljava kada dođete sa posla u svoj dom i opet morate da uključite klimu. To znači da u toku letnjeg perioda, jedino tokom noći možete, ali i morate, da izbegnete uključivanje klima uređaja.

Tokom noći, kada temperatura padne, najbolje je provetravati prostorije i pustiti razmenu vazduha. Spavati sa svežinom letnjeg vazduha je najprirodnije i najzdravije i nešto oko čega ne biste trebalo da pravite kompromise. Međutim, tu se javljaju brojni problemi koji mogu bukvalno da vam zagorčaju život. Raznorazni insekti koji mogu da vam se ušunjaju u prostor tokom noći, nepodnošljivi zvuk komaraca i njihovi ujedi, potencijalne opasnosti od upada provalnika, naročito ako ste u prizemlju ili na niskim spratovima…i još mnogo toga što može da vam ugrozi miran san, kao i bezbednost, u periodu kada vam je mir i spokoj najviše potreban da biste se na pravi način odmorili i napunili baterije za sledeći dan.

Jednostavno i efikasno rešenje

Da li ste razmišljali o ugradnji komarnika? To je zapravo idealno rešenje za spokojne letnje noći. Zamislite da spavate mirno, čvrsto, bez iritatnog zvuka komaraca oko glave. Ili da svoje najmlađe članove porodice poštedite susreta sa raznoraznim bubama ili paucima. Zamislite širom otvoren prozor tokom lepih dana i uživanje u svežini vazduha u tek provetrenim prostorijama. I što je najvažnije, zamislite da se spašavate stalne upotrebe klima uređaja. Ono što dobijate sa jedne strane je neuporedivo vrednije od troškova koje ćete imati ako se odlučite za ugradnju komarnika.

Komarnici ne blokiraju protok vazduha, kao ni ulazak dnevne svetlosti. Idealni su za vikendice, spavaće sobe, kuhinje ili poslovne prostore i svojim estetskim potencijalom odgovaraju svakom dizajnu. Štite vas od insekata na prirodan način, bez upotrebe hemijskih sredstava i insekticida. Komarnici mogu da se montiraju na prozore, ali i balkonska vrata. Napravljeni su od rama i izdržljive mrežice koja je otporna na sve vremenske prilike i postojana tokom dugogodišnjeg perioda.

Kakvi sve komarnici postoje na tržištu?

Postoji nekoliko vrsta komarnika, na vama je da izaberete odgovarajući, jer na taj način obezbeđujete komfor, ali i brinete o svom zdravlju i zdravlju vaših najbližih. Komarnici se lako ugrađuju u okviru bilo koje ALU stolarije ili PVC stolarije, vaše je samo da odaberete neki od komarnika iz ponude Stolarije Petković, u zavisnosti od toga da li želite da ih montirate na postojeće prozore, da li želite pristup okapnicama prozora (zbog čišćenja ili držanja saksija), da li želite da budu fiksni ili ih želite integrisane u unutrašnjoj kutiji, zajedno sa roletnama. Kompletnu ponudu komarnika možete pogledati ovde, a nas možete kontaktirati ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za same komarnike ili njihovu ugradnju.

Ne budite više „žrtva klima uređaja“, vodite računa o svom zdravlju i okrenite se više prirodi, jer tamo imamo sve što nam je potrebno.

Ostavite odgovor

kako možemo da vam pomognemo?

Kontaktirajte nas na broj telefona 064/1747-777 ili zatražite ponudu popunjavanjem formulara

Nisam mogao da verujem koliko toplije može biti u kući kad se zamene dotrajali prozori! Sva sreća da sam to uradio, jer sad štedim na grejanju pošto mi više ne duva sa svih strana i temperatura u sobama se ne rasipa kao nekad.

Petar Ćirić
Novi Beograd

Želite kvalitetnu PVC ili ALU stolariju za Vaš dom?