Kako se pravilno održavaju PVC prozori?

pvc prozori održavanje pvc stolarija

PVC prozori za bolji kvalitet života

Ako želite odličan odnos cene i kvaliteta pri izboru prozora, treba da izaberete PVC prozore. PVC prozori imaju nekoliko vrlo praktičnih karakteristika koje mogu znatno da poboljšaju kvalitet vašeg života:

  • Nenadmašna toplotna izolacija
  • Vrhunska zvučna izolacija
  • Oplemenjivanje svakog prostora
  • Dugotrajnost i nepromenljivost
  • Ušteda novca i energije

Ali, jedna karakteristika je vrlo značajna i može da utiče kako na uštedu vašeg vremena, tako i na uštedu novca. PVC prozori su laki za održavanje. Nisu vam potrebna nikakva posebna sredstva za čišćenje, kao ni dodatna ulaganja u održavanje PVC stolarije.

Ne postoje prozori koji se lakše održavaju

Ako uporedimo PVC prozore sa drvenim po pitanju održavanja, sve ide u korist PVC prozora. Nije vam potrebno premazivanje, lakiranje, šmirglanje ili izbegavanje vlage pri čišćenju, što je sve slučaj sa drvenom stolarijom, već samo jedna krpa i malo tople vode. Da, zaista je tako jednostavno. Nema dodatnih troškova nakon ugradnje PVC stolarije, naročito ako se odlučite za kvalitetnu PVC stolariju i pouzdane izvođače radova. Drveni prozori vremenom propadaju i redovna ulaganja su neminovna, da bi drvo zadržalo lep izgled i dobra izolaciona svojstva. U suprotnom, ako se drvo ne održava, ono puca, krivi se i vi samo dodatno gubite i na energiji i na novcu.

PVC prozori i deceniju nakon ugradnje mogu da ostanu potpuno nepromenjeni. A da biste i od PVC prozora iskorstili maksimum, potrebno je da znate kako da se pravilno ophodite prema njima i na koji način da sačuvate blistav i nov izgled, čak i posle nekoliko godina.

Čišćenje i higijensko održavanje PVC prozora je neophodno, bez obzira na njihovu dugotrajnost i nepromenljivost. Pored ramova koji su od PVC-a, ne zaboravimo da su tu i stakla, koja takođe zahtevaju redovno čišćenje. Dobra vest je da je proces održavanja i čišćenja PVC prozora krajnje jednostavan, tako da samo treba to da radite redovno.

Kako se pravilno održavaju PVC prozori?

Za održavanje PVC prozora potrebno je da imate neku meku krpu i sa toplom vodom i nekim sredstvom za čišćenje stakala, vrlo lako možete da očistite sve površine. Preporučljivo je da se prvo skine sloj prljavštine pre nanošenja sredstva za čišćenje, kako bi se postigli što bolji efekti. Što se tiče ručki, bravica i šarki, bilo bi dobro da se jednom godišnje podmažu uljem, nakon što se očiste od nečistoća.

Jaka hemijska sredstva bi trebalo izbegavati, jer se efekat blistavo čistog postiže i sa toplom vodom i malo sapunice. PVC stolarija je otporna i na hemikalije, ali da biste osigurali što duži vek trajanja vaših novih PVC prozora, nema potrebe da ih tretirate bilo kakvim agresivnim sredstvima. Redovno održavanje je preporuka, što uz garanciju koja se dobija od proizvođača vam zasigurno obezbeđuje PVC prozore za budućnost!

Ostavite odgovor

kako možemo da vam pomognemo?

Kontaktirajte nas na broj telefona 064/1747-777 ili zatražite ponudu popunjavanjem formulara

Nisam mogao da verujem koliko toplije može biti u kući kad se zamene dotrajali prozori! Sva sreća da sam to uradio, jer sad štedim na grejanju pošto mi više ne duva sa svih strana i temperatura u sobama se ne rasipa kao nekad.

Petar Ćirić
Novi Beograd

Želite kvalitetnu PVC ili ALU stolariju za Vaš dom?