Zastakljivanje terase – PVC stolarija za kuću na Dedinju

Zastakljivanje terase – funkcionalnost i estetika

Terase su posebno mesto u svakom objektu i mogu imati bezbroj namena, zavisno od želja i zamisli vlasnika. Mogu se koristiti isključivo za odmor i uživanje, ali se često upotrebljavaju i u druge svrhe kao što su proširenje životnog prostora ili, pak, pretvaranje terase u poslovni prostor. Ove namene se ostvaruju prevashodno zastakljivanjem terase.

Više modela zastakljivanja terase

Zastakljivanje terase može se uraditi na nekoliko načina; aluminijumskim prozorima, PVC prozorima, kliznim sistemima ili kaljenim staklom. Svaki od ovih načina ima svoje prednosti u pogledu kvaliteta, funkcionalnosti i cene, a svakako najpopularnija opcija u našoj zemlji je zastakljivanje terase PVC prozorima, prvenstveno jer pruža najbolji odnos kvaliteta i cene, a i ispunjava sve uslove u pogledu funkcionalnosti, ekonomičnosti i estetike.

PVC stolarija - estetika uz funkcionalnost

PVC stolarija se pokazala kao najbolje rešenje za zastakljivanje terase, jer, između ostalog, pruža najkvalitetniju toplotnu i zvučnu izolaciju. Otvaranje i zatvaranje prozora i vrata je izvanredno, dihtovanje odlično, a takođe je moguće i ugraditi roletne čime se dobija dodatna zaštita od sunca tokom letnjih meseci. S obzirom da danas postoji ogroman izbor različitih boja i dizajna za PVC prozore oni se izuzetno lako uklapaju u spoljašnji izgled bilo koje zgrade ili kuće i tako ispunjavaju i taj estetski uslov koji ne treba zanemarivati.

Upotpunjena adaptacija u poslovni prostor

Naš klijent sa Dedinja nas je angažovao za zastakljivanje terase koja se nalazi u prizemlju i koja je namenjena da postane poslovni prostor. Za tu svrhu, odabrana je PVC stolarija i petokomorni profili koji su vrlo stabilni i pružaju odličnu izolaciju. Ugrađeni su Inoutic petokomorni profili širine 71mm, sa čeličnim ojačanjem debljine 1,5mm i nemačkim okovima Siegenia.

Na taj način je ova velika terasa adaptirana u ekskluzivni poslovni prostor, koji je dobio ne samo vrhunsku toplotnu i zvučnu izolaciju, nego i savršenu estetiku koja je nastala kao spoj elitnog objekta i svedenog izgleda PVC prozora. Ukoliko ste i vi zainteresovani da vidite ovakve rezultate na vašem domu ili poslovnom prostoru, pozovite nas da zakažemo konsultacije za ugranju PVC stolarije.

Client
Privatni investitor
Date
April 2015.
Services
Zastakljivanje terase