Zastakljivanje lodje – PVC stolarija 5 komora – Troslojno staklo

Ubedljivo najbitniji element pri renoviranju

Leto je pravo vreme da se krene sa velikim poslovima kao što je zastakljivanje terase ili lođe. Različiti su načini na koje možete da zastaklite svoju lođu. Pre nego donesete odluku, posavetujte se sa stručnim licima koja imaju dovoljno iskustva da predlože najbolje rešenje za vaš prostor. Sistemi zastakljivanja su različiti, ali nisu svi jednako funkcionalni na svim prostorima i svim tipovima terasa. Najuniverzalniji način zastakljivanja, koji pogoduje svim tipovima terasa, jeste zatvaranje PVC prozorima.

Prilikom zastakljivanja PVC prozorima, uz brojne druge pogodnosti, možete birati između kliznog i klasičnog otvaranja (otvaranje na kip i okretno otvaranje).

Petokomorni PVC prozori sa troslojnim staklom - Naselje Stepa Stepanović

Naš klijent na ovom projektu je prilikom zastakljivanja lođe stana izabrao upravo petokomorne PVC prozore sa troslojnim staklom koji pored svoje funkcionalnosti i vrhunskog kvaliteta, plene i svojim estetskim karakteristikama. Prozori sa troslojnim paketom stakla, kako i samo ime kaže, sastoje se od tri stakla. Između staklenih ploča može da se nalazi vazduh, vakum ili plemeniti gas, koji imaju zadatak da povećaju izolacionu sposobnost prozora.

Prozori sa troslojnim srtaklima imaju odličnu toplotnu izolaciju. Preporučuju se za klimatska područja sa ekstremnim vremenskim uslovima sa veoma niskim ili visokim temepraturama. Energetski su veoma efikasni – radi se o najefikasnijim prozorima na tržištu
Zbog dodatnog stakla i sloja izolacije, troslojni prozori u poređenju sa dvoslojnim imaju bolju akustičnu izolaciju (idealno su rešenje za sobe koje gledaju na prometne ulice, bučne fabričke pogone, kafane, diskoteke, i slično)
Dodatnog staklo im omogućuje veliku strukturnu jačinu i otpornost na snažne vetrove, oluje, uragane i druge meteorološke (ne)prilike
Trostruki prozori su otporniji na kondenzaciju od dvostrukih prozora.
Bolje sprečavaju ulazak štetnog sunčevog UV zračenja, zato što između stakala imaju dva mikroskopski tanka niskoemisiona (Low-E) sloja koji sadrži neki metalni oksid (dvostruki prozori imaju jedan sloj), Ova dva sloja efikasno sprečavaju protok toplote i sunčevih zraka (i do 90 posto više od običnog stakla).

Sve je vama na raspolaganju

Zato ako renovirate ili vršite adaptaciju svog životnog ili radnog prostora i u potrazi ste za kvalitetnom i funkcionalnom PVC stolarijom, stručni tim Stolarije Petković vam je uvek na raspolaganju, kako prilikom odabira najboljeg i najekonomičnijeg rešenja, tako i za vrhunski kvalitet ugradnje stolarije.

Client
Privatni investitor
Date
Jul 2020.
Services
Zastakljivanje lođe PVC stolarijom