Zamena stolarije na kući- Profil Inoutic, Okov Siegenia – Aluminijumske roletne

Pre i posle zamene stolarije

Zamena stare stolarije nije samo estetska procedura menjanja vrata i prozora koji su zastareli i više ne izgledaju lepo, nego i rešavanje problema termoizolacije. Ako su vaši prozori dotrajali i izgubili svoje glavne karakteristike, odnosno slabije obavljaju svoju funkciju sprečavanja prelaska toplote ili hladnoće iz spoljašnje sredine u stambene prostorije, to je problem koji treba što pre rešiti.

Naš klijent se odlučio za PVC stolariju. Svaki od proizvođača PVC profila ima u svom proizvodnom programu nekoliko modela profila koji se mogu razlikovati po dizajnu I strukturi ali glavna podela je ona prema broju komora. Broj komora je u stvari broj pregrada kojima je podeljen presek pvc profila. Pored samog broja ovih pregrada važan podatak predstavlja i sama debljina preseka profila kao i debljina zida samih pregrada. Što znači da se na tržištu mogu naći I šestokomorni profil čiji je presek manji od nekih kvalitetnijih petokomornih kao I da debljina zida komora nije dovoljna da bi se stekla bolja termoizolacija koju bi po pravilu trebalo da obezbede šestokomorni profile. U ovim slučajevima kupac samo stiče iluziju da je kupio kvalitetnu stvar. Zakljucak je: bolje kupiti kvalitetniji profil u 5-okomornom sistemu od proverenog proizvođača nego bilo šta na tržištu što se samo naziva 6-to komornim profilom.
Profil koji mi koristimo u proizvodnji zove se Inoutic, a proizvodi se jedino u nemackoj. Okov koji ugradjujemo takodje je nemackog proizvodjaca Siegenia.

Aluminijumske roletne

Jedna od pratećih stavki kada stavljate novu stolariju jesu roletne. Sa modernim, elegantnim izgledom aluminijumske roletne pored svoje izuzetne funkcionalnosti ,  dizajnerskim bojama i elegantnim izgledom,  doprinose i izgledu bilo kom prostoru (komercijalnom ili privatnom). Praktični su, jednostavni, a opet atraktivni.

PVC stolarija nema konkurenciju

U oblasti termoizolacije, PVC stolarija je bez premca. Ako je pravilno i kvalitetno ugrađena, PVC stolarija je savršena barijera između spoljne i unutrašnje sredine, jer maksimalno onemogućava toplotne gubitke. Ako pritom odaberete stolariju renomiranih proizvođača i uigran tim majstora iz Stolarije Petković, nećete morati da brinete o stolariji dugi niz godina.

Client
Privatni investitor
Date
Novembar 2020.
Services
Ugradnja PVC stolarije