Zamena stare stolarije – Nova PVC stolarija za stan na Miljakovacu 2

Višestruke prednosti zamene stare stolarije

Zamena stare stolarije nije samo estetska procedura menjanja vrata i prozora koji su zastareli i više ne izgledaju lepo, nego i rešavanje problema termoizolacije. Ako su vaši prozori dotrajali i izgubili svoje glavne karakteristike, odnosno slabije obavljaju svoju funkciju sprečavanja prelaska toplote ili hladnoće iz spoljašnje sredine u stambene prostorije, to je problem koji treba što pre rešiti.

Naš klijent sa Dedinja se odlučio za PVC stolariju, a njegov izbor bili su PVC prozori sa pet komora. Kompletna zamena drvene stolarije je upotpunjena novom PVC stolarijom koja je staroj gradnji dala potpuno nov i moderan izgled. Na slikama se može primetiti kolika je razlika u debljini drvenih prozora stare gradnje i novih PVC prozora.

Veći broj komora PVC prozora – bolja izolacija

Izbor petokomornih PVC profila je takođe savršeno pogodan, jer su vrlo stabilni i obezbeđuju vrhunsku izolaciju. Broj komora, u stvari, predstavlja broj pregrada kojima je podeljen presek PVC profila. Pored broja pregrada, važan podatak je i sama debljina preseka profila kao i debljina zida samih pregrada. U ovom konkretnom slučaju, korišćenja PVC stolarija nemačkog proizvođača Inoutic, tj. petokomorni profili širine 71mm, sa čeličnim ojačanjem debljine 1,5mm i okovima nemačkog proizvođača Siegenia, što se može smatrati evropskim standardom. Kada se govori o okovima, vrlo je bitan podatak od kog su proizvođača i od kog materijala su izrađeni, jer okovi daju stabilnost profilima, a to direktno utiče na dužinu trajanja PVC prozora.

Ugradnja aluminijumskih roletni je takođe bio pun pogodak jer, osim što je estetski besprekoran, aluminijum je i jedan od najizdržljivijih materijala tako da će trajati narednih nekoliko decenija. Estetski momenat nove PVC stolarije naročito je naglašen ukrasnim lajsnama koje su postavljene između dva sloja stakla. Ukrasne lajsne neverovatno lepo izgledaju i daju sasvim drugačiji izgled od klasičnih PVC prozora.

PVC stolarija nema konkurenciju

U oblasti termoizolacije, PVC stolarija je bez premca. Ako je pravilno i kvalitetno ugrađena, PVC stolarija je savršena barijera između spoljne i unutrašnje sredine, jer maksimalno onemogućava toplotne gubitke. Ako pritom odaberete stolariju renomiranih proizvođača i uigran tim majstora iz Stolarije Petković, nećete morati da brinete o stolariji dugi niz godina.

Client
Privatni investitor
Date
Februar 2019.
Services
Ugradnja PVC stolarije