Proizvodna hala Umka – PVC i ALU stolarija

Aluminijum bez termoprekida - ulazna harmonika vrata

Aluminijumski profili poznati su po nenadmašnoj čvrstoći i stabilnosti tako da su odličan izbor za otvore većih dimenzija, bilo da su to prozorske jedinice, svetlarnici ili harmonika vrata. U ovom slučaju korišćeni su aluminijumki profili bez termoprekida jer je reč o proizvodnoj hali gde nije potrebna velika izolacija. Aluminijumski profili bez termoprekida nalaze široku primenu u enterijerima i na objektima gde toplotna izolacija nije uslov.

Pvc petokomorni - prozori i vrata

Stolarija Petković je angažovana za ugradnju ALU i PVC stolarije u proizvodnoj hali u Umki. Kod ovog projekta je izazov bila veličina ulaznih vrata, ali i kombinacija različitih profila jer je neke delove hale trebalo bolje izolovati. Klijent se odlučio uz našu preporuku za ALU stolariju za ulazna harmonika vrata, dok je za unutrašnjost objekta izabrao petokomorne PVC  profile.

PVC petokomorna stolarija je sjajan izbor. Stolarija Petković nudi PVC profile nemačkog proizvođača Inoutic, sa pet ili šest komora, sa čeličnim ojačanjem od 1.5mm, što je inače evropski standard. Petokomorni profili su širine 71 mm. Klasičan dizajn i elegantan izgled čine da se lako uklapaju u izgled zgrade. Nude dobru toplotnu izolaciju.

Stolarija u skladu sa strukturom objekta

Sa druge strane, najveća prednost ALU vrata je što ne mogu da se slome, ne savijaju se, ne rđaju i mogu da traju decenijama. Ipak, ALU vrata nemaju tako dobru termo i akustičnu izolaciju kao što, recimo, imaju PVC vrata, ali ta karakteristika je, u ovom slučaju, bila zanemarljiva. Njihova otpornost, postojanost i dugotrajnost je ono što je bilo neophodno za ovaj objekat.

Ako i vi razmišljate o zameni ili ugradnji nove PVC stolarije ili ALU stolarije, obratite nam se i dobićete odgovore na sva vaša pitanja i dileme, a kasnije se možete uveriti u sposobnost našeg tima i kvalitet koji unosimo u svaki projekat.

Client
Privatni investitor
Date
Septembar 2018.
Services
Ugradnja ALU i PVC stolarije