Dobro uzimanje mera je veoma važno pri zameni stolarije u vašem stanu

Ubedljivo najbitniji element pri renoviranju
Mere i dimenzije – na šta obratiti pažnju pri zameni stolarije

Merenje se vrši po visini i po širini. Neophodno je uzeti tri mere sa unutrašnje i spoljašnje strane otvora. Kada se meri visina, potrebno je uzeti meru na vrhu, na sredini i na dnu prozora. Prilikom merenja po širini meri se leva bočna strana, zatim sredina i desna bočna strana.

Kada se uzimaju mere sa otvora gde je već bila stolarija mora se posvetiti pažnja i dodatnim delovima prozora kao što su roletne i kutija za iste. Neophodno je tada skinuti pervajz, iliti ukrasne lajsne kako bi se što lakše pristupilo prozoru i izvršilo merenje.

U slučajevima zamene vrata, osim što se meri visina i širina istih, vrši se merenje i dubine štoka. Uzimaju se tri mere sa leve i tri sa desne strane. Osim toga bitne su i dimenzije na podu u slučajevima kada je postavljen parket ili laminat. Ovo je važno kako bi se izbegla situacija dobijanja pogrešnih mera. Važno je takođe zapisati i na koju se stranu vrata otvaraju. Dobijene mere na samom kraju treba da prosledite vašem prodavcu.

 

Minimalno oštećenje prilikom demontaže i montaže je takođe veoma bitno

Imajte na umu da je svaki milimetar važan prilikom uzimanja mera kada planirate zamenu stolarije. Uvek je preporučljivije dostaviti za nijansu manje mere jer je manji prozor lakše montirati u veći otvor, te međuprostor popuniti izolacionim materijalom, nego praviti veći otvor ukoliko vam isporuče prozor ili vrata većih dimenzija.

Client
Privatni investitor
Date
Mart 2021.
Services
Ugradnja PVC stolarije