Cela kuca, pvc 6 komora, troslojno staklo

Petokomorni i šestokomorni profili

Ako ste se odlučili za PVC stolariju, naročito treba obratiti pažnju na kvalitet profila i stakala, jer oni imaju najveći uticaj na termo-izolacione performanse dok kvalitetniji okovi pružaju pouzdanost prozorskih mehanizama prilikom otvaranja i zatvaranja.

Svaki od proizvođača PVC profila ima u svom proizvodnom programu nekoliko modela profila koji se mogu razlikovati po dizajnu I strukturi ali glavna podela je ona prema broju komora. Broj komora je u stvari broj pregrada kojima je podeljen presek pvc profila. Pored samog broja ovih pregrada važan podatak predstavlja i sama debljina preseka profila kao i debljina zida samih pregrada. Što znači da se na tržištu mogu naći I šestokomorni profil čiji je presek manji od nekih kvalitetnijih petokomornih kao I da debljina zida komora nije dovoljna da bi se stekla bolja termoizolacija koju bi po pravilu trebalo da obezbede šestokomorni profile. U ovim slučajevima kupac samo stiče iluziju da je kupio kvalitetnu stvar.

Dvoslojno staklo ili troslojno staklo?

PVC prozori, tj. ramovi prozora sadrže više komora ispunjenih vazduhom, a što je broj komora veći i što su komore prostranije, to je izloacija bolja. Kao i kod višeslojnog oblačenja, ista debljina izolacije koja je podeljena na slojeve između kojih je vazduh, daleko bolje štiti od temperaturnih promena od izolacije bez prekida. Ista logika važi i za stakla, pa tako jedno staklo, čak i kada je relativno debelo, ne može da ima iste ozolacione karakteristike kao dva tanja stakla, posebno ako je prostor između njih ispunjen nekim plemenitim gasom, kao što je argon. Gasovi poput argona su bez boje i mirisa, potpuno neotrovni, a koriste se umesto običnog vazduha, jer vazduh sadrži vlagu. Troslojni PVC prozori po pravilu sadrže sedam ili više komora i posebno dobro koriste prednosti punjenja međuprostora gasom, jer PVC prozori sa tri stakla imau dve takve komore dok PVC prozori sa dva stakla imaju jednu.

Sve je vama na raspolaganju

Zato ako renovirate ili vršite adaptaciju svog životnog ili radnog prostora i u potrazi ste za kvalitetnom i funkcionalnom PVC stolarijom, stručni tim Stolarije Petković vam je uvek na raspolaganju, kako prilikom odabira najboljeg i najekonomičnijeg rešenja, tako i za vrhunski kvalitet ugradnje stolarije.

Client
Privatni investitor
Date
Septembar 2021.
Services
Ugradnja PVC stolarije