Aluminijum sa termoprekidom u braon boji

Aluminijumska stolarija u braon boji

Naš klijent za svoj stan na Ceraku se odlučio za ALU stolariju sa termo prekidom, a izabrao je braon boju stolarije. Ova boja se odlično uklapa sa svetlijom toplom fasadnom ciglom i za razliku od neke manje kvalitetne pvc stolarije u boji ovi premazi su postojani i ne menjaju izgled i pored izlaganja suncu i drugim vremenskim uslovima. Razlog tome je poseban postupak premazivanja u kojem se boja stapa sa aluminijumom i formira stabilan zaštitni sloj.

Višestruke prednosti aluminijumske stolarije

Možda na prvi pogled ne zvuči tako, ali aluminijum je materijal koji daje mnogo opcija u dizajnu. Zbog svoje fleksibilnosti i dobrog odnosa snage i težine, dostupan je širok spektar opcija; kao što su okviri za velika vrata/prozore, kao i opcije sa više slojeva stakla i termičkih prekida (ovi elementi utiču na težinu finalnog proizvoda).

Još jedna velika prednost aluminijumske stolarije je široka paleta boja. Ova vrsta stolarije nudi veoma izdržljivu završnu obradu. Aluminijum može biti premazan prahom (za postizanje bilo koje moguće boje), eloksiran da bi se sačuvale njegove metalne nijanse i može se postići i završna obrada drveta.

U poređenju sa drvenim ili PVC ramovima, koji vremenom menjaju boju, aluminijum je zaista stabilan i izdržljiv. Ovi ramovi mogu zadržati svoju završnu obradu više od 20 godina.

Za razliku od drvenih i pvc prozora, na aluminijumskim se nikad ne hvata mahovina, gljivice i buđ.

Aluminijumski prozori mogu biti tanji i omogućiti veću površinu zastakljivanja, što obezbeđuje veći dovod sunčeve svetlosti u stan. Takođe daje celoj kući ili stanu elegantan, moderan izgled.

Aluminijum je materijal otporan na promenljive vremenske uslove. Vetar, sneg, dugotrajna vlaga za njega nisu prepreka. Za razliku od drvenih prozora, možemo biti sigurni da nisu obrasli mahovinom, gljivicama, buđom. Ne blede i ne menjaju boju pod uticajem sunčevog zračenja, kao PVC stolarija.

Client
Privatni investitor
Date
Septembar 2022.
Services
Ugradnja ALU stolarije