Aluminijum sa termoprekidom, boja antracit

Aluminijumska stolarija u antracit boji

Naš klijent se odlučio za ALU stolariju sa termo prekidom, a za boju se opredelio za danas veoma popularnu antracid. Ova boja se odlično uklapa sa svetlijom toplom fasadom i za razliku od neke manje kvalitetne pvc stolarije u boji ovi premazi su postojani i ne menjaju izgled i pored izlaganja suncu i drugim vremenskim uslovima. Razlog tome je poseban postupak premazivanja u kojem se boja stapa sa aluminijumom i formira stabilan zaštitni sloj.

Višestruke prednosti aluminijumske stolarije

Aluminijumski prozori i vrata ne prave se od čistog aluminijuma. Prave se od posebne legure koja u svom sastavu sadrži magnezijum i silicijum u određenom procentu. Ovi elementi omogućavaju lako oblikovanje materijala, budući da je aluminijum sam po sebi krt pa se kao takav ne može korisiti u procesu proizvodnje. Sa druge strane, iako je aluminijum prirodno antikorozivan materijal, nakon presovanja potrebno ga je dodatno zaštiti od korozije i estetski obraditi.

Ugradnja aluminijumskih roletni je takođe bio pun pogodak jer, osim što je estetski besprekoran, aluminijum je i jedan od najizdržljivijih materijala tako da će trajati narednih nekoliko decenija.

Kvalitet stakla kod ALU prozora

Stakla su veoma važna, tako da treba obratiti pažnju i na njihov kvalitet. Kvalitetna aluminijumska stolarija podrazumeva aluminijumske prozore sa niskoemisionim dvoslojnim ili troslojnim staklima i prostorom ispunjenim plemenitim gasom – najčešće argonom. Međuprostor između stakala ispunjen argonom ili drugim gasom u odnosu 90% gasa – 10% vazduha, predstavlja odličnu termičku i zvučnu izolaciju što dovodi do značajnog smanjenja buke. Pored toga štedi energiju i smanjuje račun za grejanje.

Client
Privatni investitor
Date
Septembar 2021.
Services
Ugradnja ALU stolarije