Klimatske promene i PVC stolarija

klimatske promene pvc stolarija

Kada počnu velike vrućine, teme o klimatskim promenama i globalnom zagrevanju su nezaobilazne. Činjenica je da je prosečna godišnja temperatura u svetu porasla za skoro pola stepena, što jeste velika cifra kada se uzme u obzir da je povećanje globalnih razmera. Ipak, za nas je važnije kako se boriti protiv porasta temperatura u našem okruženju i u svom domu kako bismo sebi olakšali vrele dane koji nam predstoje. Kako se leto približava, javljaju se i njegove ne tako lepe strane, kao što je prevelika temperatura, ali i komarci i razni drugi insekti koji mogu predstavljati pravu napast. Zato se treba na vreme pripremiti kako bismo bezbrižno dočekali leto koje je jedno od najlepših godišnjih doba. Upoznajemo vas sa odnosom klimatskih promena i PVC stolarije.

Pozicioniranje prozora

Ovaj savet verovatno stiže prekasno, ali prvo što treba zapamtiti što se tiče mesta na kojima planiramo prozore je da se izbegavaju velike staklene površine i prozori koji su okrenuti ka zapadu. Naime, preveliko zagrevanje prostore tokom leta je najčešće posledica prozora koji gledaju ka zapadu. Sa druge strane, prozori koji su okrenuti ka jugu leti dobijaju znatno manje toplote od onih na zapadnoj strani usled elevacije sunca što znači da neće biti pod prevelikim uticajem sunčeve svetlosti. Zimi, takođe, kada se sunce spušta niže, svetlost će više obasjavati prozore sa južne strane i donekle pomoći u zagrevanju unutrašnjih prostorija.

Roletne kao zaštita od negativnih vremenskih uticaja

Osim što su savršeno rešenje za zaštitu od sunčeve svetlosti, ALU roletne služe i kao zvučna izolacija, dok istovremeno čuvaju vašu privatnost. ALU roletne prednjače u odnosu na sve druge vrste roletni, jer su materijali koji se koristi vrhunskog kvaliteta, velike čvrstine i izuzetno su otporni na sve atmosferske uticaje. Roletne imaju dvostruku ulogu, a to je da unutrašnje prostore zaštite od sunca i od vremenskih uticaja kao što su vrućina ili vetar. Zaštita od sunca je vrlo važna da bi se postigao komfor u prostoriji, i to iz dva razloga: kako sunčeva svetlost ne bi budila korisnike prostora ako spavaju, ali i da bi se unutrašnji prostor zaštitio od prekomerne insolacije, odnosno veoma visokih temperatura tokom letnjih meseci.

Ovakva vrsta roletni je najbolje rešenje za vrele letnje dane, ali i hladne zimske temperature, jer pruža dodatnu dozu termoizolacije za unutrašnje prostorije. ALU roletne su lake za rukovanje i nečujne, a opremljene su mehanizmima za podizanje i spuštanje vrhunskog kvaliteta čime se obezbeđuje dug vek trajanja. Ove vrste roletni su i veoma pouzdane, jer poseduju veliku otpornost na udarce i svojim izuzetnim mehaničkim karakteristikama pružaju dodatnu zaštitu od provala.

Svojom funkcionalnošću i vrhunskim estetskim osobinama, ALU roletne ispunjavaju sve zahteve savremenog građevinarstva. Svojim estetskim karakteristikama omogućavaju uspešnu primenu na svim stambenim i poslovnim objektima, jer se lako uklapaju u retro izgled starih i moderan izgled novih objekata. Ove roletne se mogu ugraditi prilikom same izgradnje objekta ili naknadno, na bilo koju vrstu već postojeće stolarije. Roletne, takođe, mogu pružiti i zaštitu od komaraca i ostalih insekata, ali njihova efikasnost u ovim slučajevima nije velika, pa se za tu svrhu preporučuje upotreba komarnika.

Komarnici - spas od neprijatnih insekata

Kao što nam i sam naziv kaže, komarnici predstavljaju mrežice koje sprečavaju ulazak komaraca i drugih insekata u unutrašnje prostorije našeg doma. Ova mrežica je napravljena od kvalitetnog materijala, otporna je na sve vremenske prilike, i vrlo se lako montira na sve vrste prozora i vrata. Komarnici se mogu naći u različitim dimenzijama, zavisno od veličine otvora za koje su namenjeni. Imaju izuzetno dug vek trajanja i vrlo su jednostavni za montažu i demontažu, pa se po potrebi mogu lako i skloniti.

Komarnici se ugrađuju tako da ne narušavaju spoljašnji izgled prozora, a klijentu je na raspolaganju i širok spektar boja. Kada se radi o vrstama komarnika, u poslednje vreme je ponuda veoma raznovrsna. Za one koji žele klasiku u svojim domovima uvek postoji mogućnost da se pozove majstor koji će napraviti komarnik po meri.

Fabrički izrađeni komarnici su u današnje vreme vrlo raznoliki, a rešenja koja klijentima stoje na raspolaganju su izuzetno elegantna i praktična. Jedan od najpopularnijih komarnika kod nas podseća na roletne. Naime, ova vrsta komarnika je postavljena poput roletne, iznad prozora i po potrebi se može navući na prozor ili podići. Ova funkcija je veoma pogodna za naše prilike, jer se na našem podneblju komarnici koriste sezonski i potrebni su uglavnom samo leti.

Ostavite odgovor

kako možemo da vam pomognemo?

Kontaktirajte nas na broj telefona 064/1747-777 ili zatražite ponudu popunjavanjem formulara

Nisam mogao da verujem koliko toplije može biti u kući kad se zamene dotrajali prozori! Sva sreća da sam to uradio, jer sad štedim na grejanju pošto mi više ne duva sa svih strana i temperatura u sobama se ne rasipa kao nekad.

Petar Ćirić
Novi Beograd

Želite kvalitetnu PVC stolariju ili ALU stolariju za Vaš dom?