Terrace Glazing

zastakljivanje terase

Terase su obično omiljeni kutak svakog doma, naročito kad su pune cveća i zelenila, kad su dovoljno prostrane da se uživa na udobnoj baštenskoj garnituri i kad imaju fantastičan pogled. Međutim, vrlo često nas realnost demantuje, naročito kada živimo u centru gradu, u stambenim kompleksima ili u visokim soliterima gde je obično balkonski prostor skučen da bi se provodilo vreme na njemu, sa pogledom najčešće na atrijume i dvorišta između zgrada. Tako da, kada se sve uzme u obzir, terase mogu da budu vrlo nefunkcionalne i beskorisne da preostaje samo jedno rešenje – zastakljivanje terase.

zastakljivanje terase alu stolarija
zastakljivanje terase 3

koji je najbolji način za zatvaranje terase?

Postoje različiti načini za zastakljivanje terase. Tokom razmatranja opcija najbolje je da se konsultujete sa stručnim licima, jer određeni sistemi ne funkcionišu isto na svim tipovima terasa ili nemaju isti nivo funkcionalnosti. Međutim, dobra vest je da zatvaranje terase PVC i ALU stolarijom funkcioniše na svim tipovima terasa. I ne samo to, možete birati između kliznog ili klasičnog otvaranja (kip i okretno).

zašto bi trebalo da razmotrite zastakljivanje terase?

Bolja toplotna izolacija

Želite li da vam bude toplije u celom stanu? Jedno od rešenja je definitivno zatvaranje terase. Sprečavate rasipanje toplote i udare vetra, a da biste postigli maksimalni efekat izolacije, najbolje je da uložite u zamenu celokupne stare stolarije

Proširenje stana

Svaka dodatna prostorija i proširenje kvadrature je bonus. Čak i kada kupujemo stan, zastakljivanje terase bude odmah opcija da bi se broj soba povećao. Uz dobru izolaciju zidova i odabrani sistem zastakljivanja, dobijate dodatni prostor za koju god želite namenu.

Prostor za ostavu

Manjak prostora za odlaganje stvari u stanovima je najveći problem. Zastakljivanjem terase dobijate dodatnu ostavu, koja je funkcionalna, a ne remeti vam izgled enterijera. Možete odložiti svoje bicikle, sezonsku garderobu i obuću, napraviti police i iskoristiti svaki kvadrat na funkcionalan način.

Bolja zvučna izolacija

Stanari u prometnim delovima grada tačno znaju koliko ih buka ometa i koliko štetno može da utiče na zdravlje. Terase u većini slučajeva, čak i kada je stolarija nova i kvalitetna, i dalje predstavljaju velike izvore buke, tako da je idealno rešenje zastakljivanje terase.

Prostor za pušače

Pušačima će biti jasno. Ko želi da izbegne pušenje u zatvorenom prostoru, jedina opcija je terasa. A ta opcija dosta zavisi od vremenskih prilika. Pa da biste napravili kompromis i obezbedili sebi i taj ugođaj, rešenje je zatvaranje terase

Idealan prostor za ljubimce

Zastakljivanjem terase dobijate idealnu prostoriju za svoje ljubimce. Obezbeđujete im toplinu i zaštićenost, a i svom domu osiguravate čistoću. Ovo je naročito bitno za ljubitelje životinja koji žive u stanovima i koji žele svom ljubimcu da obezbede komfor.

zatvaranje terase 1

zašto je Stolarija Petković pravi izbor za zatvaranje terase?

Stolariju Petković čini odgovorna i ažurna ekipa majstora koji će vam nakon uvida u prostor, uvek dati najbolju analizu i besplatnu preporuku za zatvaranje terase. Besplatno izlazimo na teren i vršimo merenje i konsultacije sa vama u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za vašu terasu. Zastakljivanje terase radimo visoko kvalitetnom PVC stolarijom nemačkog proizvođača Inoutic ili vrhunskom ALU stolarijom grčkog proizvođača Alumil. U proizvodnji profila PVC i ALU stolarije koristimo pouzdane i kvalitetne nemačke okove Siegenia. Kompletnu montažu stolarije i zastakljivanje terase vršimo za jedno pre podne (4-6 sati), a od nas dobijate i organizovan transport stare stolarije i odnošenje šuta.

besplatno uzimanje mera za zastakljivanje terase

Još jedna dobra vest za vas je što vam Stolarija Petković nudi BESPLATNE konsultacije, izlazak na teren i merenje. Samo ako nas kontaktirate možete zakazati izlazak na teren i od nas na licu mesta dobiti stručan savet i najadekvatniji predlog za zatvaranje terase. Izlazimo na teren sa uzorcima materijala, tako da se možete odlučiti odmah za PVC ili ALU profile, način otvaranja, a možete od nas dobiti i okvirnu projekciju cene za celokupan proces zastakljivanja terase. Ne morate da brinete čak iako već imate zatvorenu terasu. Naš tim majstora zadužen je za skidanje i transport stare stolarije, montiranje nove PVC ili ALU stolarije i obradu špaletni.

zatvaranje terase

Odlučili ste se za zastakljivanje terase za vaš stan ili kuću?

EN